đề thi tiếng anh lớp 8 học kì 2

Bộ 9 đề ganh đua học tập kì 2 lớp 8 môn giờ Anh sở hữu đáp án

Nằm vô cỗ đề ganh đua học tập kì 2 lớp 8 môn giờ Anh, bộ 9 đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì 2 sở hữu đáp án sau đây vì thế VnDoc.com thuế tầm và đăng lên. 9 Đề ganh đua giờ Anh học tập kì 2 lớp 8 sở hữu đáp án bao gồm nhiều loại bài xích luyện Tiếng Anh 8 mới nhất không giống nhau chung học viên lớp 8 tập luyện khả năng thực hiện bài xích ganh đua hiệu suất cao.

Bạn đang xem: đề thi tiếng anh lớp 8 học kì 2

Bộ đề ganh đua học tập kì 2 giờ Anh lớp 8 năm 2022 - 2023

Bộ đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì 2

Bộ đề ganh đua giờ Anh cuối kì 2 lớp 8 sở hữu đáp án tổ hợp nhiều loại kiến thức và kỹ năng Từ vựng - Ngữ pháp giờ Anh lớp 8 học tập kì 2 chung những em học viên lớp 8 gia tăng kiến thức và kỹ năng trọng tâm hiệu suất cao.

Click vào cụ thể từng đàng liên kết và tải về tư liệu.

  • Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì 2 sở hữu đáp án nâng lên số 1
  • Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì hai năm 2022 - 2023 số 4
  • Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì hai năm 2022 - 2023 số 3
  • Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì hai năm 2022 - 2023 số 2
  • Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì hai năm 2022 - 2023
  • Đề cương ôn luyện học tập kì 2 giờ Anh 8 mới nhất năm 2023
  • Đề cương giờ Anh lớp 8 học tập kì hai năm 2023
  • Ngữ pháp và bài xích luyện ôn ganh đua học tập kì 2 lớp 8 môn giờ Anh năm 2023 sở hữu đáp án
  • Đề ganh đua Tiếng Anh lớp 8 đằm thắm kì 2 sở hữu đáp án Đề 1
  • 50 đề ganh đua học tập kì 2 lớp 8 môn giờ Anh năm 2022
  • Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì 2 sở hữu tệp tin nghe năm 2020 - 2022 số 2

I. Đề ganh đua cuối kì 2 giờ anh lớp 8 sở hữu đáp án - Đề số 1

Circle the best answer to lớn complete these sentences

1. I telephoned the station to lớn make....................of the time of the train.

A. true

B. sure

C. right

D. real

2. Last Sunday, Mr. Viet......................his children to lớn Thu Le Zoo.

A. got

B. brought

C. fetch

D. took

3. Of all the members in my family, my elder brother is......................

A. taller

B. more taller

C. the tallest

D. the most tallest

4. We ......................last night when the telephone ......................

A. slept - rang

B. slept - was ringing

C .were sleeping - rang

D. were sleeping-was ringing

5. Our .................... resources are limited, so sánh we should recycle all these used things.

A. nature

B. naturing

C. natural

D. naturally

6. ____________ is often called “The Windy City”.

A. Hawaii

B. Chicago

C. New York

D. San Francisco

7. She promises she ____________ study hard for the next exam.

A. won’t

B. will

C. is

D. must

8. ____________ in Cambodia should be really known as a wonder.

A. Angkor Wat

B. The Taj Mahal

C. The Hanging of Babylon

D. The Statue of Zeus

9. My school hasn’t held a/an ____________ contest yet.

A. flower-arranging

B. flowers-arranging

C. arranging-flowers

D. arranging-flower

10. You should cool the burn………………………..

A. immediately

B. immediate

C. immediating.

Rewrite the sentences as the same meanings using the following suggestions

1. Shall I stay here ?

Do you mind if _____________________________________________________

2. My father bought a xế hộp yesterday.

A xế hộp _________________________________________________________

3. " Are you a doctor?". Nam asked mạ.

Nam asked mạ if ________________________________________________

4. Has anyone asked you for your opinions?

Have _________________________________________________________

5. Old xế hộp tires are recycled to lớn make shoes and sandals.

People ______________________________________________

Read the passage and decide these following sentences are True or False or NS (Not stated).

People used to lớn think that there were six planets moving in a circle around the Sun. Mercury was the nearest to lớn the Sun and Saturn was the furthest away. Most scientists knew that the Earth was the third nearest planet to lớn the Sun, between Venus and Mars, and that Jupiter was between Mars and Saturn. We have now discovered that there are three more planets – Uranus, Pluto and Neptune. These others are farther from the Sun, and Pluto is the farthest one.

From its time of discovery in 1930 Pluto was considered to lớn be the ninth planet in solar system. In 2006 the IAU (International Astronomical Union) changed the definition of ‘planet’, so sánh that Pluto is not a planet, but the second largest dwarf planet in solar system. So there are eights planets, not six or nine and the largest is in the middle of them, the fifth away from the Sun.

1. Mercury is the third nearest planet to lớn the Sun.

2. Venus is the brightest of the planets.

3. Pluto has been considered a planet for 76 years.

4. The International Astrological Union changed the definition of ‘planet’.

5. There are five dwarf planets in the solar system.

6. Jupiter is the largest planet in the solar system.

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Email, and chat rooms let children communicate (1)_____ friends and family members. They can also allow children to lớn connect with people that they have never (2)______ in person. Knowing a little about each of these communication services can help parents (3) _____ children safer while online.

Through e-mail, (4) _____ can easily send and receive messages. These messages may also have text, audio, and picture files attached. Signing up for an tin nhắn tài khoản is simple (5)______ most services offer them for không tính phí. Sometimes these messages contain viruses, or other inappropriate nội dung, so sánh parents should warn children to lớn be wary of tin nhắn from (6) _____ people.

Chat rooms are online hang-out spots where anyone can talk about (7) ______ - current events, books, and other common interests. Users often vì thế not know each other in real life, so sánh it is important that parents keep a close eye on the nội dung of any (8) _____.

1. A. to lớn B. with C. for D. through

2. A. met B. gone C. asked D. called

3. A. save B. protect C. surround D. keep

4. A. receivers B. messengers C. users D. partners

5. A. due to lớn B. because C. because of D. so

6. A. known B. well-known C. unknown D. unpopular

7. A. every B. something C. nothing D. anything

8. A. conversations B. meetings C. letters D. users

Find the word which has a different sound in the part underlined. Read the words aloud.

1. a. agency b. engineer c. regard d. surgeon

2. a. stack b. slash c. swamp d. stamp

3. a. fluoride b. lid c. arid d. hidden

4. a. frightened b. stamped c. walked d. coughed

5. a. hands b. occasions c. associates d. others

ĐÁP ÁN

Circle the best answer to lớn complete these sentences

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - C; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - A; 10 -A ;

Rewrite the sentences as the same meanings using the following suggestions

1. Shall I stay here ?

Do you mind if ____________I stay here______

2. My father bought a xế hộp yesterday.

A xế hộp ________was bought yesterday by my father.________

3. " Are you a doctor?". Nam asked mạ.

Nam asked mạ if ____I were a doctor.____

4. Has anyone asked you for your opinions?

Have ______you been asked for your opinions?________

5. Old xế hộp tires are recycled to lớn make shoes and sandals.

People ___recycle old xế hộp tires to lớn make shoes and sandals.__________

Read the passage and decide these following sentences are True or False or NS (Not stated).

1 - F; 2 - NS; 3 - T; 4 - T; 5 - NS; 6 - T;

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - B; 6 - C; 7 - D; 8 - A;

Find the word which has a different sound in the part underlined. Read the words aloud.

1 - c; 2 - c; 3 - a; 4 - a; 5 - c;

II. Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì 2 sở hữu đáp án - Đề số 2

Xem thêm: Đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì 2 sở hữu tệp tin nghe năm 2020 - 2022 số 3

I. Listen and fill in the missing words

Tim and Ba have been pen pals for (1) ______________ years. Last year Tim was invited to lớn visit Vietnam. It was the (2)______________ time Tim went to lớn Vietnam with his (3)__________ . When the plane landed at the airport, the weather was (4)______________ and there were a lot of people there. They (5) ______________ a xe taxi to lớn a small khách sạn in the centre of the thành phố. After (6) ______________ in, they went to lớn their room on the (7) ______________ floor. Tim was eager to lớn see the sight of the (8) ______________.

II. Circle the best answer A, B, C or D

9. Would you mind if I _________ TV?

A. watch

B. watched

C. watching

D. watches

10. The man _________ next to lớn mạ is very nervous.

A. is sitting

B. sits

C. sitting

D. sat

11. I _________ a friend while I _________ the shopping.

A. met - was doing

B. met - did

C. was meeting – did

C. was meeting - was doing

12. Vietnam is a(n)_________.

A. rice exporting country

B. rice - export country

C. exporting - rice country

D. rice - exporting country

13. She told mạ _________ speak English well.

A. to lớn how

B. how to

C. what to

D. so sánh as to

14. _________, dark clouds appeared and it began to lớn rain.

A. Fortunately

B. Unfortunate

C. Unfortunately

D. Lucky

15. In the _________ festival, the fire is made in the traditional way.

A. rice - cutting

B. boat - sailing

C. bull - fighting

D. rice - cooking

16. We are looking forward _________ you in May.

A. to lớn seeing

B. to lớn see

C. seeing

D. to lớn be seen

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

17. A. tribeB. limestoneC. minimizeD. participate
18. A. emergencyB. sugarC. galleryD. degree

III. Read the text and answer the questions below

Mai and Lan met each other ten years ago when they were both sixteen years old. They met each other in an evening English class when they had a comprehension lesson. Lan didn’t understand a word, so sánh she asked Mai to lớn help her and then they became close friends. They were together nearly everyday. They left school 2 years later.

Then Lan went to lớn the university but Mai didn’t. She married to lớn a rich businessman and had two children. Lan continued to lớn study for 4 years because she wanted to lớn be a teacher. She had a lot of new friends but Mai is still one of her close friends. Now Lan is married and has a baby. She lives near Mai, so sánh they meet very week. They often go for a walk in the park and talk about past things.

* Questions:

19. How old were Mai and Lan when they met each other?

………………………………………………………………………………………………….

20. Where did they meet each other?

………………………………………………………………………………………………….

21. Did Mai go to lớn the university?

………………………………………………………………………………………………….

22. Why did Lan continue to lớn study for 4 years?

………………………………………………………………………………………………….

23. Are Lan and Mai close friends?

………………………………………………………………………………………………….

24. Do you have any close friends?

………………………………………………………………………………………………….

IV. Write a story, using the following suggested words

25. Last week/ my class/ have/ day/ remember.

26. On the weekend/ we/ decide/ visit/ Con Son Pagoda.

27. When/ we/ come there, it/ start to lớn rain/ heavily.

28. We/ have/ wait/ 5 hours/ before/ the rain/ stop.

29. Everyone/ be/ very hungry, so/ we/ have lunch.

30. After lunch/ we/ begin/ to lớn visit/ pagoda.

31. Unfortunately/ it/ begin to lớn rain/ heavily again.

32. When/ the rain/ stop, it/ be/ 5pm.

33. Everybody/ get/ really wet/ cold.

34. We/ decide/ leave/ pagoda/ without/ watch anything.

ĐÁP ÁN

I. Listen and fill in the missing words

1. three 2. first 3. parents 4. fine

5. took 6. checking 7. fifth 8. city

II. Circle the best answer A, B, C or D

9. B 11. A 13. B 15. D 17. D

10. C 12. D 14. C 16. A 18. A

III. Read the text and answer the questions below

19. They were both sixteen years old.

20. They met each other in an evening English class.

21. No, she didn’t.

22. Because she wanted to lớn be a teacher.

23. Yes, they are.

24. Ss’ answers.

IV. Write a story, using the following suggested words

25. Last week, my class had a day to lớn remember.

26. On the weekend, we decided to lớn visit Con Son Pagoda.

27. When we came there, it started to lớn rain heavily.

28. We had to lớn wait for 5 hours before the rain stopped.

29. Everyone was very hungry, so sánh we had lunch.

30. After lunch we began to lớn visit the pagoda.

31. Unfortunately, it begin to lớn rain heavily again.

32. When the rain stopped, it was 5pm.

33. Everybody got really wet and cold.

34. We decided to lớn leave the pagoda without watching anything

III. Đề đánh giá giờ Anh 8 học tập kì 2 sở hữu đáp án - Đề số 3

I. Pronunciation: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. twice B. flight C. piece D. mind

2. A. about B. around C. sound D. young

3. A. cover B. oven C. coffee D. company

4. A. plates B. cakes C. mates D. places

5. A. changed B. learned C. laughed D. arrived

II. Find the one choice that best completes the sentence:

5. A table with four chairs are.............. of the dining room.

A. in B. the middle C. in the middle D. about

6. You................... brush your teeth twice a day.

A. should B. can C. will D. have

7. Tim is a good student. He did very well in the first semester. His mother is................... him.

A. sorry for B. sad C. proud of D. displeased

8. The new khách sạn __________ next year.

a. is opened b. will be opened c. is opening d. opens

9. Would you mind.................. on the light?

A. turn B. to lớn turn C. turned D. turning

10. – Where is the fridge? – It's.............. the corner of the kitchen.

A. in B. at C. to lớn D. above

11. Did the children enjoy................... when they were on holiday?

A. themselves B. themself C. himself D. itself

12. Carmen didn't use to lớn eat fish, but now she....................

A. used to lớn B. vì thế C. does D. doesn't

13. I never go to lớn nước Australia. I.................. to lớn nước Australia yet.

A. went B. have been C. will go D. haven't been

14. I'm................... Let's vì thế something. How about going to lớn a movie?

A. boring B. bore C. bored D. being bored

15. I'm hungry............... is for dinner this evening?

A. Why B. When C. How D. What

16. The old lady sat in a corner talking to lớn....................

A. himself B. itself C. herself D. themselves

17. I................... swimming very much.

A. wait B. try C. enjoy D. finish

18. The teacher said, "Come at 8 o'clock". The teacher told the students................... at 8 o'clock.

A. not to lớn come B. to lớn come C. coming D. came

19. Mary is watching a film. She really likes it. Mary is really...................

A. to lớn interest B. interest C. interested D. interesting

20.................... to lớn vì thế homework today?

A. Have you B. Do you have C. Must you D. You must

21. She knows that he worked really................... this semester.

A. good B. hardly C. better D. hard

22. Stop, boys! It's __________ near the streets.

a. dangerous for playing b. dangerously to lớn play c. dangerous to lớn playing d. dangerous to lớn play

23. Do you mind if I switch on the radio? –...................

A. No, thank B. Yes, go ahead C. No, not at all D. Yes, you can

III. Reading comprehension: Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.

Ha long Bay

Ha Long – Bay of the Descending Dragon – is very..... (25)..... with both Vietnamese and..... (26)..... tourists. One of the..... (27)..... of Ha Long is the Bay's..... (28)..... water and limestone mountains. The Bay's water is clear..... (29)..... the spring and early summer. Upon arriving..... (30)..... Ha Long City, visitors will go along to lớn Chay Beach. From the beach, visitors can hire..... (31)..... and go out to lớn the Bay. It is here that visitors will find some of Southeast Asia's most..... (32)..... sites. Dau Go Cave is one of the most beautiful..... (33)..... at Ha Long. It was the cave in which General Tran Hung Dao hid..... (34)..... stakes to lớn beat the Mongols on Bach Dang River in 1288.

24. A. familiarly B. famous C. popular D. friendly

25. A. nation B. nationality C. international D. national

26. A. attractions B. places C. spaces D. sites

27. A. running B. noisy C. going D. calm

28. A. when B. during C. as D. while

29. A. in B. to lớn C. on D. at

30. A. a boat B. a ship C. a ferry D. a yacht

31. A. beautiful B. beautifully C. beautifulness D. beauty

32. A. places B. areas C. caves D. regions

33. A. wood B. wool C. wooden D. woolen

IV, Complete the second sentence so sánh that it has the same meaning to lớn the first:

1. The Smiths have tidied the house for Tet.

The house...............................................................................................................................

2. The last time he met her was in 2005.

He hasn't.................................................................................................................................

3. The young man said, "I must go to lớn Cairo tomorrow".

The young man.......................................................................................................................

4. "Do you have any friends in this town?", she asked mạ.

She asked mạ..........................................................................................................................

ĐÁP ÁN

I. Pronunciation: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

II. Find the one choice that best completes the sentence:

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - B; 10 - D;

11 - B; 12 - A; 13 - C; 14 - D; 15 - C;

16 - D; 17 - C; 18 - C; 19 - B; trăng tròn - C:

21 - B; 22 - D; 23 - D; 24 - C;

III. Reading comprehension: Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.

25 - C; 26 - C; 27 - A; 28 - D; 29 - B;

30 - A; 31 - A; 32 - A; 33 - C; 34 - C;

IV, Complete the second sentence so sánh that it has the same meaning to lớn the first:

1 - The house has been tidied for Tet.

2 - He hasn't met her since 2005.

3 - The young man said he had to lớn go to lớn Cairo the next day.

4 - She asked mạ if I had any friends in that town.

⇔ Tham khảo thêm thắt đề đánh giá Tiếng Anh lớp 8 sở hữu tệp tin nghe: Đề ganh đua học tập kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh sở hữu tệp tin nghe HOT

IV. Đề ganh đua cuối kì 2 lớp 8 môn giờ Anh sở hữu đáp án - Đề số 4

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: (1m)

5. A. these B. thank C. this D. their

6 A. started B. decided C. visited D. helped

7. A. diet B. disappear C. fill D. drill

8. A. no B. note C. son D. go

III. Choose the best answers. (3ms)

9. The festival was ___________________in the communal house yard.

A. designed B. met C. organized D. started

10. It's difficult to lớn find ____________________at busy times in Da Lat.

A. accommodation B. waterfalls C. mountains D. resorts

11. The cup of coffee kept him ___________________all night.

A. alone B. aloud C. awake D. asleep

12. Angkor Wat was _____________________built for Hindus.

A. immediately B. gradually C. traditionally D. originally

13. He is _____________________forgetting his homework.

A. always B. often C. never D. usually

14. Liz is interested in the _____________________contest.

A. rice-cooked B. rice-cooking C. cooking-rice D. cooked-rice

15. Would you ____________________waiting here for a moment?

A. lượt thích B. please C. let D. mind

16. I don't know how ____________________the game.

A. to lớn play B. played C. play D. playing

17. Mrs. Thoa was cooking ____________________Tuan arrived trang chủ.

A. because B. when C. while D. since

18. Six people from each team will participate ____________________this contest.

A. to lớn B. with C. in D. for

19. Last night I... television when the phone rang.

A. watched B. was watching C. have watched D. watches

20. Will you pick mạ... after the party?

A. up B. on C. over D. through

IV. Read the passage carefully (2ms)

Tet or Lunar New Year holiday is the most important celebration for Vietnamese people. Tet is a festival which happens in late January or early February. Before Tet, people usually clean and decorate their homes. They go to lớn market to lớn buy candy, jams or dried water melon seeds. They also get new clothes which are worn at Tet. They often buy beach blossoms and marigolds which are traditional flowers on Tet holiday. Tet is a time for family members gather and have some special meals with special food such as sticky rice cakes. People often visit relatives and close friends on the second day of the holiday.

*Check True (T) or False (F) (1m)

21............ Tet is the most important celebration in Vietnam.

22............ Tet happens in early January.

23............ People don't clean and decorate their homes.

24........ People often visit relatives and close friends on the first day of New Year.

*Answer the questions: (1m)

25. What is the other name of Tet?

...................................................................................................................................

26. When does Tet occur?

...................................................................................................................................

V. Rewrite the following sentences as directed (2ms)

27. Do you mind if I go out with my friends at night?

Would you mind if ________________________________________________

28. "Is Ha Long Bay a wonder of the world?" Ann said

Ann asked____________________________________________________

29. They decorated their house for the Tet holiday last weekend.

Their house_______________________________________________________

30. Lan/ like/ learn/English. ____________________________________________

ĐÁP ÁN

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: (1m)

5 - B; 6 - D; 7 - A; 8 - C;

III. Choose the best answers. (3ms)

9 - C; 10 - A; 11 - C; 12 - D; 13 - A;

14 - B; 15 - D; 16 - A; 17 - B; 18 - C; 19 - B; trăng tròn - A;

IV. Read the passage carefully (2ms)

21 - T; 22 - F; 23 - F; 24 - F;

25 - Lunar New Year holiday.

26 - It occurs in late January or early February.

V. Rewrite the following sentences as directed (2ms)

27 - Would you mind if I went out with my friends at night?

Xem thêm: truyện anime ngôn tình

28 - Ann asked if/ whether Ha Long Bay were a wonder of the world.

29 - Their house was decorated for the Tet Holiday last weekend.

30 - Lan likes learning English.

⇔ Xem thêm thắt ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm học tập kì 2 lớp 8: Ngữ pháp và bài xích luyện ôn ganh đua học tập kì 2 lớp 8 môn giờ Anh

V. Đề ganh đua giờ Anh 8 học tập kì 2 sở hữu đáp án - Đề số 5

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. engineer B. excited C. experiment D. exhibition.

2. A. comment B. equipment C. improvement D. development

3. A. bean B. teammate C. speaker D. overhead

II. Choose the correct answer to lớn complete each sentence

6. Please let Nam ………………..... with you .

A. go B. to lớn go C. going D. goes

7. The exam was quite ..................................... we expected.

A. more easily B. more easy C. easier than vãn D. easier as

8. What's .............................. film you've ever seen ?

A. good B. the best C. better D. well

9. He .................... five gold medals since the beginning of the Sea Games.

A. win B. won C. is winning D. has won

10. The students are playing ............................... in the school yard.

A. happy B. happier C. happiest D. happily

11. My friend suggested .................................by bus.

A. going B. to lớn go C. go D. goes

12. She told mạ .........................you this dictionary.

A. giving B. to lớn give C. gave D. given

13. Every milk bottle can be .......... thirty times.

A. recycled B. reused C. reduced D. returned

14. It's too cold outside. Would you mind ........................... the window ?

A. to lớn close B. close C. closed D. closing

15. When passing Truong Tien Bridge, tourists often stop........... pictures.

A. take B. took C. to lớn take D. taking

16. Life in the thành phố is different ................ life in the country.

A. with B. of C. from D. to

17. This is the boy ...................Tom.

A. calling B. calls C. called D. call

18. The xế hộp looks very clean. .................you ................. it ?

A. Did/ wash B. Have/ washed C. Do/ wash D. Are/ washing

19. He hates.......................to lớn vì thế something by others.

A. being to lớn ask B. asking C. being asked D. to lớn ask

20. . I am afraid that I can’t agree ...................you.

A. about B. at C. on D. with

IV, Đọc đoạn văn và lựa chọn True/False (T/ F ) (2ms)

In the country of Đài Loan Trung Quốc, there is a wall that is 1,500 miles long. It is called the Great Wall of Đài Loan Trung Quốc .It winds uphill and down, through valleys and mountains. Every inch of this 1,500- mile wall was made by hand. The Great Wall of Đài Loan Trung Quốc is made many, many years ago. The people of Đài Loan Trung Quốc made it to lớn keep out their enemies. There are watch towers all along the way. The Wall is made of brick and earth. It is high and wide on top. People can walk along the top as if it were a road .

It is said that it took ten years to lớn build one part of this wall. No other defense line has ever been made as long as the Great Wall of Đài Loan Trung Quốc.

1/ The Great Wall isn’t in Đài Loan Trung Quốc.

2/ The people of Đài Loan Trung Quốc made it to lớn keep out their enemies.

3/ It is said that it took 10 years to lớn build one part of this wall.

4/ The Great Wall isn’t made of brick and earth.

IV/ Viết lại câu với kể từ khêu ý :

1/ It is a contest in which participants have to lớn make fire.

It is a ………………………………………………

2/ Do many people live at My Son?

The tourist asked Tam………………………………..

3/ They advised us to lớn take a bus downtown.

We were ………………………………………….

4/ They built this house more than vãn one hundred years ago .

This house ………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1 - A; 2 - A; 3 - D;

II. Choose the correct answer to lớn complete each sentence

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - D; 10 - D;

11 - A; 12 - B; 13 - A; 14 - D; 15 - C;

16 - C; 17 - C; 18 - B; 19 - C; trăng tròn - D;

IV, Đọc đoạn văn và lựa chọn True/False 

1 - F; 2 - T; 3 - T; 4 - F;

IV/ Viết lại câu với kể từ khêu ý :

1/ It is a contest in which participants have to lớn make fire.

It is a fire-making contest.

2 - The tourist asked Tam if/ whether many people live at  My Son.

3 - We were advised to lớn take a bus downtown.

4 - This house was built more than vãn one hundred years ago.

VI. Đề ganh đua học tập kì 2 môn giờ Anh lớp 8 sở hữu đáp án - Đề số 6

I. Rewrite the following sentences. Begin with the given words. (2,5 ps.)

1. They will build a new school in my neighborhood.

A new school........................................................................................ ………

2. “Eiffel Tower is in France” Nga told me

Nga told mạ..................................................................................................

3. “I can play the guitar and the piano.” Ba said

Ba said..............................................................................................................

4. They made the fire in the traditional way.

The fire..............................................................................................................

5.“I am going to lớn see a movie this evening”. Hoa said

Hoa said............................................................................................................

II/ Choose the best option A, B, C, or D. (3,75 ps.)

1. Christmas songs ............for people centuries ago.

A. were performed B. are performed C. performed D. was performed

2. The park ranger talked about the...........

A. original inhabitants B. inhabitants original

C. originally inhabitants D. inhabitants originally

3. He asked mạ ..........him a cup of coffee.

A. make B. to lớn make C. making D. made

4. Would you mind .......... the windows?

A. closed B. closing C. to lớn closing D. to lớn close

5. Two team members have to lớn make fire in a ..........

A. fire-making contest B. making-fire contest

C. contest for making fire D. contest of making fire

6. We ........dinner when Hoa came.

A. are having B. have had C. had D. were having

7. Yesterday I went to lớn the market and .........some vegetables.

A. buy B. buyed C. have bought D. bought

8. Angkor Wat is one of the largest ............in the world.

A. wonders B. temples C. churches D. pagodas

9. She said she ......... a worker in a large factory.

A. is B. has been C. was D. will be

10. He said he ........the faucets in our house.

A. can fix B. could fix C. can fixed D. could fixed

11. "..........to lớn come and have dinner with us"-"I'd love to lớn but I' m busy".

A. Would you lượt thích B.Would you mind C. Do you want D.Could you please

12. The report shows........the rice- cooking festival was held.

A. what B. in what C. which D. how

13. " How did Mrs Quyen go to lớn Hawaii? "- " She........a plane ".

A. made B. did C. took D. fly

14. Our accommodation is..........in the ticket price.

A. included B. concluded C. stayed D. picked

15. She told mạ how ....English words well .

A. learn

B. to lớn learn

C. learned

D. learning

III/ Circle the word that has different pronunciation from that of the others. (1,25 ps.)

1.

A. hate

B. statue

C. danger

D. plane

2.

A. arrive

B. around

C. valley

D. abroad

3.

A. Chicago

B. snowy

C. cold

D. prison

4.

A. hold

B. clothes

C. nothing

D. told

5.

A. rescue

B. city

C. recent

D. century

IV/ Sắp xếp kể từ đang được mang lại trở nên câu trả chỉnh:

1/ Christmas / day / on / December / 25th is .

……………………………………………………

2/ Happy / all / I/ the / exams/ am/pass / to

...........................................................

ĐÁP ÁN

I. Rewrite the following sentences. Begin with the given words. (2,5 ps.)

1 - A new school will be built in my neighborhood.

2 - Nga told mạ Eiffel Tower is in France.

3 - Ba said he could play the guitar and the piano.

4 - The fire was made in the traditional way.

5 - Hoa said she were going to lớn see a movie that evening.

II/ Choose the best option A, B, C, or D. (3,75 ps.)

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - B; 5 - A;

6 - D; 7 - D; 8 - B; 9 - C; 10 - B:

11 - A; 12 - D; 13 - C; 14 - A; 15 - B

III/ Circle the word that has different pronunciation from that of the others. (1,25 ps.)

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - C; 5 - A;

IV/ Sắp xếp kể từ đang được mang lại trở nên câu trả chỉnh:

1/ Christmas day is on December 25th

2/ I am happy to lớn pass all the exams

VII. Đề đánh giá giờ Anh 8 học tập kì 2 sở hữu đáp án - Đề số 7

Choose the best options to lớn complete the following sentences.

1. The man __________ in the accident was taken to lớn the hospital.

A. was injured B. injures C. injured D. injuring

2. This Temple was built 100 years ago to lớn __________ a Hindu God.

A. present B. explain C. express D. honor

3. Viet Nam is __________ country.

A. an exporting-rubber B. a rubber-exported

C. a rubber-exporting D. an exported-rubber

4. Are you không tính phí to lớn __________ for dinner this evening?

A. come across B. come over C. go over D. go across

5. While we __________ to lớn school, we __________ an accident.

A. were walking / saw B. walking / seeing

C. were walking/ were seeing D. walked/ were seeing

6. Compose is a wonderful natural __________. It helps plants grow.

A. sandal B. fertilizer C. glassware D. metal

7. This book __________ to lớn the library today.

A. has to lớn return B. has to lớn been returned C. has to lớn be returned D. has is returned

8. Mai is talking about her __________ for Tet holiday.

A. prepare B. prepared C. preparing D. preparation

9. Angkor Watt should really be known __________ a wonder of the world.

A. lượt thích B. so sánh C. as D. alive

10. Simon __________ in class for 3 days.

A. isn't B. won't be C. wasn't D. hasn't been

11. These beautiful pictures __________ from recycle paper,

A. made B. make C. are made D. is made

12. Jane said she __________ in the contest.

A. can participate B. would participate C. will participate D. is participating

Complete the passage with words given in the box. (There are two extra words that you vì thế not use). 

most - traditions - best - country - foreign - nations

STUDYING ABROAD

More and more young people are (0) recognizing the advantages of living in another (1) __________ and are deciding to lớn study abroad. They realize it's the (2) __________ way to lớn learn about the custom and the way of life of other people. Students exchanges give teenagers the opportunity to lớn live somewhere else for a school year. While they are living abroad, they will eat new food, experience new (3) __________ and learn the way people of their own age live from day to lớn day.

Students stay with carefully chosen host families and attend a local school. Every student on the exchange programme has somebody who directly supports them the whole time they are abroad. To qualify an exchange student, you must be aged between 15 and 18 years and be good at a (4) __________ language.

Read the passage, and then decide which statement is True or False, 

THANKSGIVING DAY

Thanksgiving is a national holiday celebrated in Canada and the United States as a day of giving thanks for the blessing of the harvest and the New Year. It is celebrated on the second Monday of October in Canada and on the fourth Thursday of November in the United States. The first Thanksgiving celebration was held in 1621. Traditional foods are turkey, sweet potatoes, fruits and vegetables. Many people have pumpkin pie for dessert at the kết thúc of the meal. It is the time for counting our blessings we have received during the year and being with our families and friends.

1. Thanksgiving is a national celebration of Canadians and Americans.

2. It is celebrated on 2nd Thursday of November in America.

3. It was first held in 1621.

4. Pumpkin pie is one of the traditional foods on Thanksgiving Day.

Rewrite the sentences without changing the meaning. Start with the words provided. 

a. It's interesting to lớn travel around the world.

Traveling ________________________________

b. "I think Lan eats too much chocolate" said Peter.

Peter said that ________________________________

c. I always keep the window open. I want to lớn enjoy fresh air. (using "so as to")

I always ________________________________

d. Could you please give mạ some information about the English course?

Would you mind ________________________________

There is a mistake in each sentence. Find the mistake and write the correct sentence in the blank below.

a. We are very surprise that he won the first prize.

b. Tom lives in a house built on 1995.

c. I had dinner with my parents at 8 Phường.M yesterday.

d. Do you finished your homework yet?

ĐÁP ÁN

Choose the best options to lớn complete the following sentences.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - A; 6 - B;

7 - C; 8 - D; 9 - C; 10 - D; 11 - C; 12 - B;

Complete the passage with words given in the box. (There are two extra words that you vì thế not use).

1 - nations; 2 - best; 3 - traditions; 4 - foreign;

Read the passage, and then decide which statement is True or False,

1 - True; 2 - False; 3 - True; 4 - False;

Rewrite the sentences without changing the meaning. Start with the words provided.

a - Travelling around the world is interesting.

b - Peter said that he thought Lan ate too much chocolate.

c - I always keep the window open so sánh as to lớn enjoy fresh air.

d - Would you mind giving mạ some information about the English course?

There is a mistake in each sentence. Find the mistake and write the correct sentence in the blank below.

a - surprise trở nên surprised;

b - on trở nên in;

c - had trở nên was having;

d - Do trở nên Have;

VIII. Đề ganh đua giờ Anh 8 cuối kì 2 sở hữu đáp án - Đề số 8

I. Complete the following sentences with the correct size (ing size or to lớn infinitive) of the verbs in the brackets:

1. Don’t forget ____ (post) the letter I gave you.

2. I wonder where Linda is. She promised not ___ (be) late

3. What vì thế you want _____ (do) later?

4. Minh suggested _____ (have) a đoạn phim conference this week.

5. I’m still looking for a job but I hope ____ (find) something soon.

II. Choose the best answer 

1. He has not finished the report …………..

A. ever B. just C. never D. yet

2. My sister was cooking …………I was doing my homework.

A. while B. in case C. if D. because

3. This book .......................... yesterday by mạ.

A. to lớn buy B. was bought C. is bought D. buying

4. Nam is talking on the phone. He ...........on the phone.

A. always talk B. always is talking C. always talks D. is always talking

5. Do you find anything ……………… there ?

A. interested B. useful C. easily D. bored

6. Vietnam is a ………………. country .

A. rice- exported B. rice- export C. rice - exporting D. export-rice

7. An…………. is used to lớn kiểm tra one’s eyesight.

A. eyeglass B. eye- shade ` C. eyepiece D. eye chart

8. We used ......in the garden when we were young.

A. play B. playing C. to lớn play D. played

9.John is interested …………………..the history of Vietnam.

A. in B. on C. at D. from

10. Do you mind ………………..these letters for me?

A. send B. to lớn send C. sending D. sent

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. threaten B. thread C. seat D. bread

2. A. deaf B. leaf C. meat D. heat

3. A. allow B. follow C. yellow D. fellow

Find the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. disaster B. eruption C. pollution D. permanent

2. A. favorite B. government C. influence D. identify

3. A. economic B. volcanic C. disappointed D. scientific

ĐÁP ÁN

I. Complete the following sentences with the correct size (ing size or to lớn infinitive) of the verbs in the brackets:

1. Don’t forget __to post__ (post) the letter I gave you.

2. I wonder where Linda is. She promised not _to be__ (be) late

3. What vì thế you want ____to do_ (do) later?

4. Minh suggested ___having__ (have) a đoạn phim conference this week.

5. I’m still looking for a job but I hope ___to find_ (find) something soon.

II. Choose the best answer

1 - D; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

6 - C; 7 - D; 8 - C; 9 - A; 10 - C;

III. Find the word which has a different sound in the underlined part

1 - C; 2 - A; 3 - A;

IV. Find the word which has a different stress pattern from the others.

1 - D; 2 - D; 3 - B;

IX. Đề ganh đua học tập kì 2 Anh 8 sở hữu đáp án - Đề số 9

I. Choose the correct option for each gap to lớn complete the sentences:

1. The hurricane was _____, it knocked down all the house on its way.

A. Destructive

B. Destroy

C. Destruction

D. Destroying

2. This beautiful picture _____ by Mary.

A. is drawn

B. is drew

C. is draw

D. is drawing

3. The heavy rain _____ floods in the houses by the river.

A. caused

B. made

C. did

D. resulted

4. I can’t read when I am traveling. It makes mạ _____ sick.

A. feel

B. to lớn feel

C. felt

D. feeling

II. Rewrite the sentences:

1. “Jane doesn’t want to lớn come to lớn Bobby’s party”

Mary told _______________________

2. The last time I went to lớn Ho Chi Minh thành phố was ten years ago.

It has been _______________________

3. The girl worked hard. Her stepmother wasn’t happy

Although _______________________

4. The man had a broken leg. He tried to lớn save his wife.

In spite of _______________________

III. Match the name of famous places in the column A with the right country in column B.

A

B

1 ………. The Pyramid

2………. The Status of Liberty

3……… .Great Wall

4………. Big Ben

5………. Angkor Wat and Angkor Thom

6……… Sydney Opera House

A. Egypt

B. Cambodia

C. England

D. Australia

E. America

F. China

IV. Read the passage and then choose the best answer A, B, C or D.

Early in the morning of August 29, 2005, Hurricane Katrina, the most destructive natural (1)_______ in the history of New Orleans, struck the thành phố. The storm brought strong winds and heavy rains for several days. As a result, (2)_______ from the river and lakes rose, breaking the levees and poured (3)_______into the thành phố. Soon 80 percent of the thành phố was under the water. People scrambled to lớn rooftops for safety, desperate for food and drinking water. The (4)________ were so sánh strong that even beds in Hyatt Hotel were seen flying out of the khách sạn windows. The loss was tremendous. Most of the major roads and bridges were (5) ________, and houses collapsed.

Question 1. A. disaster B. wonder C. landmark D. monument

Question 2. A. fish B. mud C. water D. debris

Question 3. A. direct B. directly C. direction D. directed

Question 4. A. rains B. earthquakes C. water D. winds

Question 5. A. destroy B. destroying C. destroyed D. to lớn destroy

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct option for each gap to lớn complete the sentences:

1 - A; 2 - A; 3 - A; 4 - A;

II. Rewrite the sentences:

1. “Jane doesn’t want to lớn come to lớn Bobby’s party”

Mary told _____that she didn’t want to lớn come to lớn Bobby’s buổi tiệc nhỏ.____

2. The last time I went to lớn Ho Chi Minh thành phố was ten years ago.

It has been ____ten years since I last went to lớn Ho Chi Minh city____

3. The girl worked hard. Her stepmother wasn’t happy

Although ____the girl worked hard, her stepmother wasn’t happy____

4. The man had a broken leg. He tried to lớn save his wife.

In spite of _____having a broken leg, the man tried to lớn save his wife____

III. Match the name of famous places in the column A with the right country in column B.

1 - A; 2 - E; 3 - F; 4 - C; 5 - B; 6 - D;

IV. Read the passage and then choose the best answer A, B, C or D.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

Tải đầy đủ cỗ nội dung đề ganh đua và đáp án bên trên đây: Đề ganh đua học tập kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 8 sở hữu đáp án. Mời độc giả xem thêm thêm thắt nhiều tư liệu ôn luyện Tiếng Anh lớp 8 cả năm không giống nhau được update liên tiếp bên trên VnDoc.com.

Xem thêm: last week i went to an international food festival taking place in hai phong

* Xem thêm: Bộ 10 đề ganh đua giờ Anh lớp 8 học tập kì hai năm 2022 - 2023

>>> Hình như, VnDoc.com đang được đăng lên nhiều cỗ đề ganh đua học tập kì 2 lớp 8 những môn không giống như:

  • Bộ đề ganh đua học tập kì 2 Toán 8 năm 2023 - Có đáp án
  • Đề ganh đua học tập kì 2 lớp 8 môn Ngữ văn sở hữu đáp án

Năm học tập 2023 - 2024 những em học viên tiếp tục thích nghi với 4 cỗ Sách giờ Anh lớp 8 mới nhất như: Kết nối học thức, Chân trời phát minh, Smart World và Right On. VnDoc.com xin phép được gửi đến độc giả tư liệu Giải sách giờ Anh 8 & Bài luyện giờ Anh lớp 8 chung những em tiếp thu kiến thức sách mới nhất hiệu suất cao. Mời độc giả xem thêm tại:

  1. Tiếng Anh 8 Global Success - Kết nối tri thức
  2. Tiếng Anh 8 Friends Plus - Chân trời sáng sủa tạo
  3. Tiếng Anh 8 i-Learn Smart World
  4. Tiếng Anh 8 Right On!