đề thi tiếng anh lớp 9 học kì 1



Phần bên dưới là list Đề thi đua Cuối học tập kì 1 Tiếng Anh 9 với đáp án (5 đề). Hi vọng cỗ đề thi đua này tiếp tục giúp cho bạn ôn luyện & đạt điểm trên cao trong những bài bác thi đua Tiếng Anh 9.

Đề thi đua Cuối học tập kì 1 Tiếng Anh 9 với đáp án (5 đề)

Xem thử

Bạn đang xem: đề thi tiếng anh lớp 9 học kì 1

Chỉ kể từ 150k mua sắm hoàn toàn cỗ Đề thi đua Tiếng Anh 9 Cuối kì 1 bạn dạng word với câu nói. giải chi tiết:

  • B1: gửi phí vô tk: 0711000255837 - NGUYEN THANH TUYEN - Ngân mặt hàng Vietcombank (QR)
  • B2: Nhắn tin cậy cho tới Zalo VietJack Official - nhấn vô đây nhằm thông tin và nhận đề thi

Quảng cáo

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi đua Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian dối thực hiện bài: 15 phút

(Đề 1)

Câu :

I. Choose the word which contains the vowel sound pronounced differently from that of the others.

1. a. publish     b. tunic     c. subject     d. love

2. a. hike     b. style    c. stripe     d. slit.

3. a. grow     b. plow     c. now     d. house

4. a. order     b. course     c. ghost     d. cross.

5. a. notice     b. mosque     c. grow     d. poetry

Quảng cáo

II. Add question tags to tướng the following statements.

1. You live near here, ___________________?

2. There was a mistake, ___________________?

3. Mr. John usually remembered his wife’s birthday, ___________________?

4. Your central heating doesn’t work very well, ___________________?

5. Bill put his money in the ngân hàng, ___________________?

6. James hasn’t got a pen, ___________________?

7. You couldn’t tự mạ a favour, ___________________?

8. You are listening to tướng music, ___________________?

9. You haven’t heard a forecast for the weekend, ___________________?

10. Tim doesn’t look very well today, ___________________?

Quảng cáo

III. Choose a, b, c or d to tướng complete these sentences.

1. They _________ Da Lat last summer.

a. visit    b. to tướng visit    c. visited    d. visiting

2. We have learnt English_________2003.

a. for    b. since    c. in    d. at

3. Ba can’t fly. He wishes he_________fly.

a. can    b. will    c. is    d. could

4. He is a teacher, _________?

a. is he    b. doesn’t he    c. wasn’t he    d. isn’t he

5. He is tired, _________ he has to tướng stay up late.

a. therefore    b. so    c. and    d. but

Quảng cáo

6. The car_________ in nhật bản.

a. is made    b. makes    c. made    d. are made

7. Tom said that he_________ in the thành phố.

a. living    b. to tướng visit    c. visited    d. visiting

8. Let’s play soccer, _________?

a. aren’t you    b. won’t you    c. will we    d. shall we

9. I used to_________ up late when I was a child.

a. getting    b. got    c. get    d. to tướng get

10. He_________ playing guitar at night.

a. is used to    b. used to    c. use to    d. are used to

IV. Choose the correct khuông of verbs.

1. I tự not enjoy (go)____________ to tướng the dentist.

2. Try to tướng avoid (make)_____________ him angry.

3. He hates (borrow)___________________ money.

4. Do you love (read)_____________________ novels?

No, I tự not. I enjoy (read)__________________ picture books.

Đáp án

I.

1. D 2. D 3. A 4. C 5. B

II.

1. don’t you 6. has he
2. wasn’t there 7. could you
3. didn’t he 8. aren’t you
4. does it 9. have you
5. didn’t he 10. does he

III.

1. C 6. A
2. B 7. C
3. C 8. D
4. D 9. C
5. D 10. A

IV.

1. going 2. making 3. borrowing 4. reading 5. reading

Đề thi đua Cuối học tập kì 1 Tiếng Anh 9 với đáp án (5 đề)

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi đua Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian dối thực hiện bài: 15 phút

(Đề 2)

I. Put the verbs in to tướng correct tense.

1. If I knew her language, I (speak)_______________________ to tướng her.

2. If Nam (be)__________ older, he would go to tướng school alone.

3. We could play tennis if it (be)____________ fine.

4. What would you tự if you (win)__________ a lot of money?

5. Would you mind if I (come)______________ a little late tomorrow?

6. When ___________ you (go)_______ if you had more time?

II. Choose the best answer:

1. It’s very difficult……….all these things

A. remembered    B. remembering    C. remember     D. to tướng remember

2. Tom seems………today.

A. happily     B. happiness    C. unhappily     D. happy

3. Would you like………...a drink?

A. have     B. has     C. to tướng have     D. having

4. Don’t shout untill the game…..………

A. finish     B. finished     C. finishing    D. finishes.

5. The Hanging Gardens of Babylon is one of the……..

A. building     B. walls     C. strangers     D. wonders

6. She asked me……I lượt thích coffee or not.

A. it     B. as     C. whether     D. wheather

7. John is interested…………the history of Viet Nam.

A. on     B. at     C. about    D. in

8. I was cooking dinner………

A. then the phone rang     B. then the phone was ringing

C. when the phone rang     D. when the phone was ringing.

9. My mother showed mạ how……..clothes.

A. to tướng make     B. making     C. make     D. made

10. Have you ……….tried Vietnamese food?

A. ever    B. never     C. often     D. always

11. Life in the thành phố is different………life in the country.

A. from     B. of     C. to    D. with

12. Viet Nam is a………….country.

A. rice-exported    B. rice-exporting

C. exporting-rice    D. exported-rice

III. Give the correct khuông of the words in the brackets. There is an example for you.

Ex: He is a ....... (sing) sing → singer

1. Don’t make a fire here. It’s very………… (danger)

->

2. Air………...is a big problem in many cities in the world. (pollute)

->

3. There are a lot of……..mountains in Viet Nam. (beauty)

->

4. The most popular after-school ………........ in our country are football and badminton. (act)

->

5. In the countryside, people often know all the people in their…………. (neighbour)

->

6. All children should play outdoors and develop their…….skill. (society)

->

7. Edison’s most famous ……….was the electric bulb. (invent)

->

8. In that story, the prince got………..to tướng a poor girl. (marry)

->

9. Walking in the rain gives me………. (please)

->

10. Everyone was………..at the soccer match. (excite)

->

Đáp án

I.

1. would speak 4. won
2. were (was) 5. came
3. was (were) 6. would you go

II.

1. D 7. D
2. D 8. C
3. C 9. A
4. D 10. A
5. D 11. A
6. C 12. B

III.

1. dangerous 6. sociable
2. pollution 7. invention
3. beautiful 8. married
4. activities 9. pleasure
5. neighborhood 10. excited

Đề thi đua Cuối học tập kì 1 Tiếng Anh 9 với đáp án (5 đề)

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi đua Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian dối thực hiện bài: 15 phút

(Đề 3)

PART A. LANGUAGE FOCUS

I/ Choose the best answer to tướng complete the sentences.

1. The đầm Dai is the ………………..…dress of Vietnamese women

A. beautiful     B. religional     C. international    D. traditional

2. People use the Internet for many purposes,……………..?

A. tự they     B. don’t they     C. does it     D. doesn’t it

3. The Internet is a very convenient................................ for mạ to tướng get information.

A. thing     B. way     C. object     D. technology

4. They are new to tướng English, sánh they attend a class for ……………………...

A. intermediate level     B. advanced level     C. beginner     D. elementary

5. If you want to tướng attend at the course, you ..…………………pass this examination.

A. have to    B. will have     C. won’t have    D. could

6. There is a small bamboo……………………..at the entrance to tướng the village.

A. forestation     B. forestry     C. forest    D. deforestation

7. My sister studies very hard, …………………. she always gets good marks .

A. because     B. sánh     C. although    D. but

8. Choose the word that has the different underlined part:

A. primary     B. divide     C. comprise     D. religion

II/ Use the correct khuông of the word given in each sentence.

1. Do you surf the Internet for fun or ……………………….? (educate)

2. The singer’s voice is …………………….. (excellence)

PART B. READING

I/ Read the passage and decide statements T (True) or F (False)

Dong Nai province is at the Eastern approach to tướng Ho Chi Minh thành phố. Its provincial thành phố is Bien Hoa thành phố. The Kinh people trương mục for 82.8% of the total population. The ethnic minority groups are Tay, Kho Mu, Nung, Dao and Ma . This area is famous throughout the eastern part of south Vietnam for its picturesque landscapes .This is a very suitable destination ror Saigonese to tướng make some short picnics.

Statements T (True) F (False)
1. Dong Nai province is at the Western approach to tướng Ho Chi Minh City.
2. The Kinh people trương mục over 80%
3. There are 5 ethnic groups in Dong Nai.
4. Nobody comes to tướng Dong Nai for recreation.
5. Saigonese usually have short picnics in Dong Nai.

II/ Read the passage about clothes, then answer the questions below.

Clothes can tell a lot about a person. Some people lượt thích very colorful clothes because they want everyone to tướng look at them and they want to tướng be the center of things. Other people lượt thích to tướng wear nice clothes, but their clothes are not colorful or fancy. They tự not lượt thích people to tướng look at them. Clothes today are very different from the clothes of the 1800s. One difference is the way they look. For example, in the 1800s all women wore dresses. The dresses all had long skirts.

But today women tự not always wear dresses with long skirts .Sometimes they wear short skirts. Sometimes they wear pants. Another difference between1800s and today is the cloth. In the 1800s, clothes were made only from natural kinds of cloth. They were made from cốt tông, wool, silk, or linen. But today, there are many kinds of man–made cloth. A lot of clothes are now made from nylon, rayon, or polyester.

Answer the questions:

1. Why tự some people lượt thích very colorful clothes?

→ …………………………………………………………………………

2. Were the clothes of the 1800s the same as clothes today?

→ …………………………………………………………………………

3. Who wore dresses with long skirts in the 1800s?

→ ……………………………………………………………………

4. What is another difference between 1800s and today?

→ ………………………………………………………………….

5. Are there many kinds of man –made cloth?

→ ………………………………………………………………….

PART C. WRITING

I/ Complete the second sentence sánh that it has a similar meaning to tướng the first.

1. It’s a pity I can’t play the guitar well.

→ I wish……………………………………..………………………………..

2. I have been doing homework for two hours.

→ I started …………………………………………………………………

3. Study hard or you will fail the final exam.

→ If you………………………………………………………..

4. They will build a new market near my house

→ A new market………………………………………………………….

5. “Are you going to tướng my buổi tiệc nhỏ tonight?” She asked mạ.

→ She asked mạ ……

6. “Why don’t you come to tướng class today?” she asked mạ.

→ She asked me………………………………………………………

Đáp án

PART A. LANGUAGE FOCUS

I/ Choose the best answer to tướng complete the sentences.

1 2 3 4 5 6 7 8
D B B C A C B D

II/ Use the correct khuông of the word given in each sentence.

1 2
education excellent

PART B. READING

I/ Read the passage and decide statements T (True) or F (False)

1 2 3 4 5
F T T F T

II/ Read the passage about clothes, then answer the questions below.

1.Because they want everyone to tướng look at them and they want to tướng be the center of things.

2. No, they weren’t.

3. In the 1800s all women wore dresses.

4. Another difference between1800s and today is the cloth.

5. Yes, they are.

PART C. WRITING

I/ Complete the second sentence sánh that it has a similar meaning to tướng the first.

1. I wish I could play the guitar well

2. I started doing homework two hours ago.

3. If you don’t study hard, you will fail the final exam.

4. A new market will be built near my house.

5. She asked mạ if / whether I was going to tướng her buổi tiệc nhỏ that night.

6. She asked mạ why I didn’t come to tướng class that day.

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi đua Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian dối thực hiện bài: 15 phút

(Đề 4)

I. Choose the best answer.

1. Vietnamese people are very _________________ and hospitable.

A. reserved

B. friendly

C. official

D. quiet

2. We can learn how ______ banh công cộng at Tet.

A. To make

B. Made

C. Making

D. Make

3. Ho Chi Minh City has been divided into twenty-four ___________ divisions since December 2003.

A. Administrative

B. Administration

C. Administrator

D. Administer

4. Public suggest that the factories_____________ with waste treatment system.

A. Should equip

B. Would be equiped

C. Equiped

D. Would equip

5. Nam didn’t know…………….to tướng find more information the course.

A. What

B. Where

Xem thêm: vẽ tranh quê hương đơn giản mà đẹp

C. why

D. while

6. The farmers in my trang chủ village ______ rice trang chủ on trucks. They used buffalo-driven carts.

A. didn’t used to tướng transport

B. Didn’t used transport

C. didn’t use to tướng transport

D. used to tướng transport

7. The Imperial Citadel of Thang Long is a _______ that consists of royal palaces and monuments.

A. Structure

B. Fortress

C. Complex

D. limestone

8. At night they used to tướng entertain ______ by telling and acting out stories.

A. Themselves

B. Them

C. Their

D. Themself

9. It ………………….that They are quieter and cheaper than vãn xe taxi.

A. said

B. Are said

C. Is said

D. Say

10. The children in my trang chủ village used to tướng go _____, even in winter. Now they all have shoes.

A. Bare-footed

B. Played around

C. Playing around

D. On foot

11. Mary asked mạ Where I…………………from

A. Coming

B. come

C. To come

D. came

12. I wish people in the world ______ conflicts and lived in peace.

A. Don’t have

B. Didn’t have

C. Didn’t had

D. Doesn’t have

13. In Viet Nam, ______ often refers to tướng age and social position, not to tướng wealth.

A. Culture

B. Seniority

C. Generation

D. Tradition

14. Tom ‘’Thanks for the nice gift’ Daisy

A. I am glad you lượt thích it

B. You are welcome

C. I myself don’t lượt thích it

D. I’m happy

15. A ______ is used to tướng make the sound much louder sánh that many people can hear it from a distance.

A. Radio

B. Computer

C. Loudspeaker

D. Television

16. Traditional craft has …………………….from generation to tướng generation

A. Passed

B. passed down

C. pass

D. Been passed down

17. My mother doesn’t work ………………….. Saturday

A. On

B. in

C. At

D. for

18. It is ……………Ha long cất cánh was recognized as a word Heritage site by UNESCO

A. Knew

B. To know

C. known

D. knowing

II. Choose the word whose underline part is pronounced differently from the others.

19. A. measure     B. conduct    C. stuck     D. frustrated

20. A. impolite    B. night    C. tradition    D. slight

III. Choose a word in each line that has different stress pattern.

21. A. people     B. enough    C. picture    D. father

22. A. depend    B. begin    C. agree    D. happen

IV. Read the passage, and choose the best answer.

Good manners are a treasure to tướng the people who possess them, as well as to tướng the community they live in. Manners are taught, learnt, and passed from generation to tướng generation.

Even hundreds of years ago, children were taught to tướng behave responsibly. They learnt to tướng respect seniority. When they passed an object to tướng another person, they had to tướng use both hands. When they entered a room, they had to tướng bow and greet the oldest person first. Boys learnt to tướng work hard to tướng tư vấn their families. Girls learnt to tướng tự housework, and to tướng take care of others. Loyalty and honesty were highly appreciated. When they made a mistake, they would not let another person be punished for it. That would be cowardly and mean. They were taught that families were strong, and everybody should stick together in adversity. (tai họa, nghịch tặc cảnh)

Fortunately, many of these values have been well preserved. They have contributed to tướng making the unique Vietnamese culture, and strengthening our society.

23. Good manners are _______________________.

A. of great value

B. of the community

C. traditional

D. only for the old

24. What was a boy’s main duty?

A. to tướng respect seniority

B. to tướng tư vấn his family

C. to tướng tự housework

D. to tướng share good things

25. The sentence: “When they made a mistake, they would not let another person be punished for it,” means they would _______________________.

A. deny their mistake

B. admit their mistake

C. keep it a secret

D. be punished

26. What contributed to tướng making the unique Vietnamese culture?

A. tradition

B. generations

C. good manners

D. seniority

27. This passage is about_______________________.

A. people who possess good manners

B. what bad manners children in the past had

C. the preservation of bad values

D. good manners and their value

V. Read the passage and choose the best answer.

Listed as a World Heritage Site in 1999, Hoi An is the (28) …………..……. main port of Viet Nam dating back to tướng the 16th century. Today, most of its historic (29)………………….... have been preserved as landmarks. There are many things you can tự there. For example, you can walk down the streets, (30) …………….……… by the atmosphere of times gone by. You should (31)............... the town during the full moon, when the cửa hàng owners turn off the lights and decorate the streets with candle lanterns. You can also take a sampan ride down the Song Do River, hunting traces of foreign traders such as the Japanese, Chinese, and Dutch who made Hoi An a centre of (32) ………………..……..in old Viet Nam.

28. A. former    B. form    C. older     D. elder

29. A. structure    B. building    C. structures     D. buildings

30. A. around    B. round     C. surround     D. surrounded

31. A. visit    B. visiting    C. to tướng visit     D. be visited

32. A. cultural    B. culture     C. tradition     D. traditional

VI. Write the complete sentences, using the the words/ phrases given.

33. I / suggest/ that/the government/ limit/ the number / daily visitors.

__________________________________________________________________

34. She/ wish/she/ can/communicate/ her pet.

___________________________________________________________________

VII. Arrange the following words/phrases in the correct order to tướng make a meaningful sentence.

35. didn’t/ young people/ use to/ in / computer games / the past/ play /

___________________________________________________________________

36. Viet Nam/reported/ the /Thien Duong/ it is/ longest cave/ in /that/is/

___________________________________________________________________

Đáp án

1. B 2. A 3. A 4. A
5. B 6. C 7. C 8 .A
9. C 10. A 11. D 12. B
13. B 14. B 15. C 16. D
17. A 18. C 19. A 20. C
21. B 22. D 23. A 24. B
25. B 26. C 27. D 28. A
29. C 30. D 31. A 32. B

33. I suggest that the government should limit the number of daily visitors.

34. She wishes she could communicate with her pet.

35. Young people didn’t used to tướng play computer games in the past.

36. It is reported that Thien Duong is the longest cave in Viet Nam.

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi đua Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian dối thực hiện bài: 15 phút

(Đề 5)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other.

1. A. accept     B. activity    C. across    D. afraid

2. A. boat     B. cow     C. grocer    D. grow

3. A. display    B. drive     C. exciting     D. idea

4. A. amusing    B. cousin     C. homesick    D. season

II. Choose the best answer.

1. The ao mềm is usually made of a light .................

A. cốt tông

B. design

C. symbol

D. material

2. They................. in Hue................. a long time.

A. were living/ for

B. were living/ since

C. have lived/ for

D. have lived/ since

3. These plants .................................. for animals' food.

A. can grow

B. can be grown

C. have grown

D. grow

4. Japanese people usually wear kimonos on special .........................

A. occasions

B. times

C. situations

D. places

5. He used to tướng ...................................................... to tướng school by his mother.

A. take

B. taking

C. taken

D. be taken

6. They wish they .............................. a new house now.

A. have

B. had

C. will have

D. would have

7. It rains heavily, ........................................ I can't go to tướng the movies with you.

A. and

B. but

C. because

D. so

8. He asked mạ where I ................................ the next day.

A. go

B. went

C. will go

D. would go

III. Using the correct tense of the verbs to tướng complete the sentences.

1. Lan (eat)..............................................................dinner when his friend called.

2. She rarely (get) ............................................. trang chủ before six o'clock.

3. We (not/ begin) ............................... to tướng study for the test yet.

4. They (see) .................................................................. this movie before.

5. My friend is a writer. She (write) .............................................. many books.

IV. Use the words given to tướng fill in the blanks. There is one extra word that you tự not need to tướng use.

down – air – quickly – about – save - dirty – important – pollute – grow

We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1).......................... to tướng swim in. There is sánh much smoke in the (2) ................................ that it is unhealthy to tướng live in many of the world's cities. In one well-known thành phố, for example, poisonous gases from xế hộp (3) ............................. the air sánh much that policemen have to tướng wear oxygen masks. We have cut (4)......................... sánh many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot (5) ......................... enough to tướng eat. In certain countries in Asia there is sánh little rice. Moreover, we tự not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) ............................. disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed too many for them to tướng survive. However, it is not sánh simple to tướng talk (7) .............................. the problem. We must act now before it is too late to tướng tự anything about it. Join us now. (8) ..................the Earth.

V. Rewrite each sentence, beginning as shown.

1. He can't pass the examination.

-> He wishes ...........................................................................

2. She asked mạ "Where tự you live?"

-> She asked mạ ........................................................................

3. Mai has lived in Hanoi since she was 10.

-> He started ...........................................................................

4. They can't speak English fluently.

-> They wish .......................................................................................

VI. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

Everybody knows that in studying foreign languages practice is the key to tướng fluency. All foreign language learners even the advanced learners need practice. There is a fact that a learner can know a lot of grammar rules and have a large vocabulary; however, they can't speak well yet. So the learners must know how to tướng use what they have learnt, apart from the ability to tướng explain grammar rules. Listening, speaking, reading and writing are all important skills but most English learners find listening and writing the most difficult.

1. The key to tướng fluency in studying a foreign language is practice. 1............

2. Advanced learners needn't practice. 2............

3. Some English learners find listening and writing the most difficult skills. 3............

4. A learner can't speak well even though he knows a lot of grammar rules and has a large vocabulary. 4............

Đáp án

I.

1. B

2. B

3. A

4. D

II.

1. D 2. C 3. B 4. A 5. D 6. B 7. D 8. D

III.

1. was eating

2. gets

3. haven't begun

4. have seen

5. has written

6. takes

IV.

1. dirty 2. air 3. pollute 4. down
5. grow 6. quickly 7. about 8. Save

V.

. He wishes he could pass the examination.

2. She asked mạ where I lived.

3. She started living in Hanoi when she was 10.

4. They wish they could speak English fluently.

Xem thử

Xem thêm thắt những đề đánh giá, đề thi đua Tiếng Anh 9 tinh lọc, với đáp án hoặc khác:

  • Đề đánh giá 15 phút Tiếng Anh 9 Học kì 1 với đáp án (5 đề)

  • Đề thi đua Tiếng Anh 9 Giữa học tập kì 1 với đáp án (5 đề)

  • Đề đánh giá 15 phút Tiếng Anh 9 Học kì 2 với đáp án (5 đề)

  • Đề thi đua Tiếng Anh 9 Giữa học tập kì 2 với đáp án (5 đề)

  • Đề thi đua Học kì 2 Tiếng Anh 9 với đáp án (5 đề)

Săn SALE shopee Tết:

  • Đồ người sử dụng học hành giá khá mềm
  • Sữa chăm sóc thể Vaseline chỉ rộng lớn 40k/chai
  • Tsubaki 199k/3 chai
  • L'Oreal mua 1 tặng 3
  • Hơn đôi mươi.000 câu trắc nghiệm Toán,Văn, Anh lớp 9 với đáp án

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, KHÓA HỌC DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 9

Bộ giáo án, bài bác giảng powerpoint, đề thi đua giành riêng cho nhà giáo và khóa huấn luyện và đào tạo giành riêng cho cha mẹ bên trên https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài tương hỗ ĐK : 084 283 45 85

Đã với tiện ích VietJack bên trên điện thoại thông minh, giải bài bác luyện SGK, SBT Soạn văn, Văn khuôn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay lập tức phần mềm bên trên Android và iOS.

Theo dõi Shop chúng tôi không tính phí bên trên social facebook và youtube:

Loạt bài bác Đề thi đua những môn học tập lớp 9 năm học tập 2022 - 2023 học tập kì 1 và học tập kì 2 được biên soạn bám sát cấu hình rời khỏi đề thi đua mới mẻ Tự luận và Trắc nghiệm giúp cho bạn giành được điểm trên cao trong những bài bác thi đua lớp 9.

Nếu thấy hoặc, hãy khích lệ và share nhé! Các comment ko phù phù hợp với nội quy comment trang web có khả năng sẽ bị cấm comment vĩnh viễn.